Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας = Θεσμοποίηση της Κοινωνίας

Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας = Θεσμοποίηση της Κοινωνίας
Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας = Θεσμοποίηση της Κοινωνίας = Προϋπόθεση Εθνικής Κυριαρχίας

Δεν ευθύνομαι και δεν πληρώνω την κρίση τους. Να πληρώσουν οι πολιτικοί που την δημιούργησαν

Δυνάμεις της Κοινωνίας

Our main concern is to help environmental policies and save fossil fuel cost, helping planet’s salvation through application of antioxidising methods like the Effective Microorganisms EM technology.
Παράλληλα, οικολογικά θέματα όπως η χρήση πράσινων πηγών ενέργειας, περιβαλλοντικά συστήματα αναγέννησης εδαφών με τεχνολογίες Ενεργών Μικροοργανισμών ΕΜ, η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και γενικά η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, το σπίτι μας ΓΗ.

5 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΙΑΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΩΝ για ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Πρόταση Εκλογικής Στρατηγικής ενός Ενιαίου Εκλογικού Μετώπου Πολιτών.
Στην πρόσκληση για Μέτωπο Ενιαίας Λαικής Δημοκρατικής Παράταξης που θα μπορούσε να διεκδικήσει την λαική εντολή στις επόμενες εκλογές, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ προτείνουμε παρακάτω τις φάσεις του αγώνα και την επικοινωνιακή πολιτική που θα βοηθήσει στην πραγμάτωση του στόχου.
Με την συμπληρωματική αυτή ανάλυση και πρόταση μας επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην στρατηγική για την επίτευξη του στόχου ενός Ενιαίου Εκλογικού Μετώπου Πολιτών.
Η πρότασή μας ανατρέπει την μέχρι τώρα αντίληψη περί Μετώπων και Συνεργασιών ως μιας συνένωσης με αμοιβαίους ιδεολογικούς και πολιτικούς συμβιβασμούς, που από μόνοι τους έχουν το σπέρμα της αστάθειας και διάσπασης. Αντίθετα, προτείνομε συγκρότηση Μετώπου αποκλειστικά για την επίτευξη κοινού στόχου που στην περίπτωση μας είναι η ανατροπή της υποτέλειας και η απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά των χρεοκρατών με διατήρηση όμως της αυτοτέλειας και των διαφορετικών ιδεολογικών πεποιθήσεων της κάθε συνιστώσας του Μετώπου,
Επιδιώκουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε τα επικοινωνιακά προβλήματα που έχουν οι νέες πολιτικές κινήσεις και είναι κυρίως οι επιφυλάξεις των ψηφοφόρων-πολιτών που συνήθως έχουν να κάνουν με:
-Ονόματα κορυφής γενικά προβαλλόμενα ως αρχηγών του όποιου νέου κόμματος ή κίνησης.

-Εκλογικές συμφωνίες κορυφής και εκλογικά προγράμματα διαμορφωμένα χωρίς την συμμετοχή των εκλογέων.

-Την διαδικασία που προβλέπει το σημερινό Σύνταγμα για αναθεώρηση του Συντάγματος,αφού εμπλέκει σε αυτές το σημερινό απαράδεκτο πολιτικό προσωπικό που το έχει τόσο παραβιάσει με αυθαίρετες ερμηνείες και ενέργειες , επιφύλαξη στην οποία απαντάει αυτή η πρόταση Μετώπου με τους βασικούς της στόχους όπως παρακάτω προτείνονται.

-Επιφυλάξεις κατά τις οποίες το ισχύον σήμερα Σύνταγμα αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας (Ρεπούμπλικας) δεν μπορεί να παρέχει αληθινή Δημοκρατία και Λαική Κυριαρχία , αφού δεν εμπεριέχει στοιχεία άμεσης Δημοκρατίας.

Για να προσεγγίσει τις παραπάνω επιδιώξεις πολιτικές και επικοινωνιακές ένα τέτοιο Μέτωπο θα πρέπει κατά προτεραιότητα να εξασφαλίσει:

-Την Προβολή ως πρώτης προτεραιότητας της ανάγκης ανατροπής του επικυρίαρχου σήμερα πολιτικού συστήματος μέσω νέου Συντάγματος , και της μέγιστης δυνατής ενότητας του λαού για τον σκοπό αυτό .

-Την αποφυγή, σε αυτήν την φάση, οι διάφορες συνιστώσες του Μετώπου να προτείνουν στον Λαό λεπτομερειακά εκλογικά προγράμματα διότι αυτά θα δημιουργήσουν ανεπίκαιρες αντιπαλότητες μεταξύ των διάφορων πολιτικών χώρων που θα θελήσουν να ενταχθούν στο Μέτωπο. Έτσι στην πρώτη αυτή κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται να συμφωνούν όλες οισυνιστώσες σε πολιτικές τετραετίας,και έτσι θα αποφευχθούν διασπάσεις και τριβές. Στις επόμενες μετά ελεύθερες εκλογές , με βάση το νέο δημοκρατικό σύνταγμα όπως θα έχει αποφασιστεί, το Μέτωπο δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης, οπότε οι διάφορες παρατάξεις θα έχουν όλη την δυνατότητα ανεξάρτητης ανάπτυξης των προγραμμάτων τους και υποβολής τους στην κρίση του Λαού.

-Την προεκλογική εξαγγελία τώρα, ότι με την εκλογική επικράτηση του Μετώπου δεν θα ακολουθηθεί κατά γράμμα η επιταγή για την αλλαγή του σημερινού διάτρητου πλέον Συντάγματος και ότι η επόμενη Βουλή θα ειναι "επαναστατικά" κατ' ευθείαν “Συντακτική Εθνοσυνέλευση”. Αυτή η προεκλογική εξαγγελία του Μετώπου θα ενθουσιάσει τον Ελληνικό λαό , θα τον πείσει ότι κανείς πλέον δεν θα οικειοποιείται τους αγώνες του για ίδιον όφελος αφού αυτός θα αναδεικνύει μέσω των εκλογών τους ανακλητούς εκπροσώπους του. Θα τον κάνει έτσι να συμμετέχει δυναμικά στις εκλογές και όχι να απέχει. Εκτιμούμε ότι με τιςπαραπάνω προυποθέσεις το προτεινόμενο Μέτωπο θα διεκδικήσει στις εκλογές πιθανότατα την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος .

-Έτσι:


ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΔΡΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ οι διάφορες κινήσεις και παρατάξεις που έχουνδημιουργηθεί τελευταία και οι ανεξάρτητοι πολίτες που το επιθυμούν να συστρατευθούν στο Ενιαίο Εκλογικό Μέτωπο Πολιτών που να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές, με σκοπό κυβέρνηση ορισμένου έργου και προκαθορισμένου χρόνου .  Το έργο και οι σκοποί αυτής κυβέρνησης να αποτελέσει το περιεχόμενο σύγκλισης και συμφωνίας των ανοικτών Συνελεύσεων γειτονιάς και Δήμου που θα συνδιαμορφώσουν το Μέτωπο γιά το οποίο περιεχόμενο καταθέτουμε τις εξής προτάσεις :


-σύνταξη και ψήφιση νέου Συντάγματος,


-άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων,


-άρνηση του χρέους ως επαχθούς και ενεργοποίηση της Ε.Λ.Ε.


-ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ,


-διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων .


-Έναρξη και εξασφάλιση διαδικασίας απόδοσης ευθυνών στους ένοχους για την απεμπόληση της εθνικής Κυριαρχίας , την πολιτική διαφθορά και την υπερχρέωση της χώρας.


-Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος


Το Μέτωπο μοναδική δέσμευση και μοναδικό σκοπό θα έχει, αφού λάβει την Λαική εντολή, να σχηματίσει ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ Κυβέρνηση και Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα συντάξει και θα θέσει σε δημοψήφισμα νέο Σύνταγμα αμεσοδημοκρατικό , παρόμοιο με άλλα σύγχρονα άλλων αναπτυγμένων χωρών όπως π.χ. της Ελβετίας Καποδιστριακής έμπνευσης. Στην συνέχεια θα οργανώσει εκλογές για την εκλογή Βουλής-Δήμου και διοικητικών αρχόντων σύμφωνα με το νέο Σύνταγμα.


Στο Μέτωπο θα έχουν θέση όλοι οι πολίτες, όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Μόνη προυπόθεση συμμετοχής μιας παράταξης, κόμματος, κινήματος , κίνησης η ανεξάρτητου πολίτη θα είναι η αποδοχή των βασικών σκοπών της του Μετώπου όπως παραπάνω αναφέρθηκαν και το λευκό ποινικό μητρώο.


Την ανακοίνωση του και πρόσκληση συμμετοχής σε αυτό θα μπορούσαν να κάνουν προσωπικότητες μεγάλης λαικής απήχησης, όπως π.χ. ο Μίκης, ο Γλέζος ή και ο Βασίλης Μαρκεζίνης. Μια επιτροπή εκλογικής εκπροσώπησης που να ψηφιστεί κατά την σύσταση του Μετώπου με τους κανόνες της άμεσης δημοκρατίας σε πανελλήνια ηλεκτρονική ψηφοφορία με αρμοδιότητα τον Συντονισμό του Μετώπου για την προεκλογική προετοιμασία.
Με τέτοιας μορφής διαδικασίες συγκρότησης και συμμετοχής στο Μέτωπο οι πολίτες θα έχουν επαρκή κατά την γνώμη μας κίνητρα για να άρουν τις επιφυλάξεις που έχουν σήμερα γενικά για τα κόμματα και να ανταποκριθούν μαζικά στην Πολιτική και Εκλογική μας πρόταση .

Για την άμεση έναρξη αυτών των διαδικασιών μπορούν να συντονιστούν οι Λαικές Συνελεύσεις στις γειτονιές που ήδη λειτουργούν, μια λειτουργία άμεσης δημοκρατίας που ήδη έχει ξεκινήσει.
Μια διαδικασία που θα ενώσει τους πολίτες από την βάση, χωρίς να περιμένομε π.χ. ο Τσίπρας να τα βρει με τον Κουβέλη και την Παπαρήγα !
Θα μπορούσε ήδη από τώρα το κίνημα ανοικτών λαικών συνελεύσεων σε όλους τους δήμους και κοινότητες να εφαρμόσουν την άμεση Δημοκρατία, να εκλέξουν αντιπροσώπους π.χ. 100 ή 200 για κάθε από τους 53 νομούς και στην συνέχεια με κλήρωση μεταξύ αυτών τηρούμενης μιας πληθυσμιακής ανά εκλογική περιφέρεια αναλογίας, να ορισθούν 500 ή 1000 υποψήφιοι ενός "Ενιαίου Εκλογικού Μετώπου Πολιτών" για όλη την επικράτεια που θα πάρει μέρος στις εκλογές. Έτσι δεν θα χρεαστεί κανένα από τα υπάρχοντα σχήματα. Να γίνει ενοποίηση από την βάση.

Ο Λαός δεν χρειάζεται επί πλέον εκπαίδευση για να συμμετέχει.
Οι σημερινοί πολιτικοί την χρειάζονται και μάλιστα σε σωφρονιστήριο για νοητικά καθυστερημένους.
Αν έτσι αποφασιστεί, θα μπορούσαν στο πανεθνικό κάλεσμα να μπουν μπροστά και με ανιδιοτέλεια γνωστά ονόματα γενικής αποδοχής.
Και μόνη η δυνατότητα έκφρασης μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες πιστεύω ότι θα αρκέσει για την πατριωτική αφύπνιση των πολιτών.

Οι πολιτικές διαδικασίες με βάση το σημερινό Σύνταγμα το οποίο είναι ψευτοδημοκρατικό αφού αναδεικνύει ένα πρωθυπουργό-δικτάκτορα, υπο- και επι-βάλλουν την πεποίθηση στους πολίτες ότι δεν υπάρχει ελπίδα συμμετοχής τους σε οποιαδήποτε απόφαση. Έτσι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τους οδηγεί στην ανομία και την διαφθορά ως μοναδικό μέσο αμύνης και επιβίωσης.

Όσοι πηγαίνομε σε λαικές συνελεύσεις στους διάφορους δήμους διαπιστώνομε ότι αναδεικνύονται αβίαστα απλοί άνθρωποι - αστέρια. Πάω συχνά και στην Ηλιούπολη και στην Αργυρούπολη και τριγύρω. Στην Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Βούλα πηγαίνουν δυναμικά στα επίσημα Δημοτικά συμβούλια και επιβάλλουν αποφάσεις !  Όσο δε αφορά στην επαρχία μην την φοβάστε. Μένει μόνο να οργανωθεί. Μάλιστα διαπιστώνω ότι εκεί έχει λιγότερους ανθρώπους φοβισμένους με σκυμμένο το κεφάλι, από ό,τι στην Αθήνα .

Πρέπει και μπορεί άμεσα να συζητηθεί το θέμα στις λαικές συνελεύσεις και να επιχειρηθεί άμεσα πύκνωση τους. Ένας συντονισμός μόνο χρειάζεται για να ανατραπεί η οικονομική χούντα του τραπεζίτη. Όσο για πιθανά καπελώματα, αυτά δεν περνούν πλέον διότι έχουν γνώση οι φύλακες !

Να αναγγελθεί ευρύτατα η σύσταση ενός “Ενιαίου Εκλογικού Μετώπου Πολιτών” και ό,τι όσοι δεν συμμετέχουν δεν θα εκπροσωπηθούν. Να τους τονιστεί δε, ότι συμμετέχοντας θα είναι πιθανόν να κληρωθούν και ως υποψήφιοι βουλευτές.

Επίλογος: Το Ενιαίο Εκλογικό Μέτωπο Πολιτών θα γίνει έτσι σημείο αναφοράς, μια σιγουριά προοπτικής για την εκλογική αναμέτρηση. Μια προοπτική για εμψύχωση του αγώνα για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ένας στόχος που μπορεί να δώσει στους ψηφοφόρους προοπτική, ελπίδα, να ενώσει και να πείσει τον Λαό να ψηφίσει ένα εκλογικό σχήμα που δεν θα είναι κομματικό αλλά γνήσια απελευθερωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: