Ο πλούτος παγκόσμια σε κατοχή ισχυρών ιδιωτών είναι οφειλόμενος κατά μεγάλο μέρος στην εκμετάλλευση των ορυκτών καυσίμων. Για την οικονομία του λόγου έστω ΚΑΠΙΤΑΛ οι διαχειριστές αυτού του πλούτου.
Ο ΚΑΠΙΤΑΛ λοιπόν προβλέποντας την σταδιακή και αναγκαστική αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων προχώρησε αμυνόμενος στην δημιουργία μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με την βοήθεια οικονομικών και τραπεζικών συμβούλων των περίφημων ''χρυσών αγοριών'', οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έκαναν κανένα λάθος. Απλά εκτέλεσαν καλά την δουλειά που τους ανέθεσαν. Απόδειξη ότι συνεχίζουν να αμείβονται παχειλά από τα υποτιθέμενα θύματα τους, τις εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Έτσι έχομε τον ΚΑΠΙΤΑΛ, ένα ισχυρό γκρούπ ιδιωτικών κεφαλαίων που ελέγχει, έστω 100 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στην συνέχεια τα ''χρυσά αγόρια'' με κατάλληλους χειρισμούς εμφανιζόμενους τεχνιέντως ως λαθεμένες εκτιμήσεις, δημιουργούν προβλήματα μεγαλύτερα ή μικρότερα σε, ας πούμε σε 60 από αυτές. Σε ύποπτη συνεργασία με τους πολιτικούς σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία ο ΚΑΠΙΤΑΛ πετυχαίνει ώστε οι κυβερνήσεις με λεφτά του προυπολογισμού τους να χρηματοδοτήσουν τα 60 προβληματικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δήθεν ''για να τα σώσουν''.
Οι κυβερνήσεις όμως, ήδη υπερχρεωμένες, τα λεφτά αυτά τα δανείζονται από που? Μα από τον ΚΑΠΙΤΑΛ βεβαίως. Έτσι οι μη προβληματικές 40 τράπεζες του ΚΑΠΙΤΑΛ δανείζουν τις ίδιες αυτές κυβερνήσεις και κερδίζουν τόκους με τα λεφτά που οι ''διασωθείσες'' τράπεζες πήραν τσάμπα από τις κυβερνήσεις. Τώρα βέβαια, πως τα κυβερνητικά λεφτά θα περάσουν από τις 60 στις 40, έ γι' αυτό έχουν τα ''χρυσά αγόρια'' ! Αξιος ο μισθός τους. Παράλληλα οι ''πανέξυπνοι'' πολιτικοί ερίζουν ακόμη (βλέπε Ομπάμα, Μπράουν- Σαρκοζί) για το εάν θα περικοπούν τα μπόνους ή όχι των ''χρυσών αγοριών''! Το ερώτημα είναι εάν πράγματι είναι τόσο αφελείς ή μάλλον, μας κρύβουν την αλήθεια ? Έτσι εξ' άλλου καταφέρνουν να γίνονται τα ινδάλματα των ιδιωτών πολιτών που τους εκλέγουν σε Δύση και Ανατολή !
ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ δυστυχώς δεν είναι ΤΥΧΑΙΑ !
Δεν ευθύνομαι και δεν πληρώνω την κρίση τους. Να πληρώσουν οι πολιτικοί που την δημιούργησαν
Δυνάμεις της Κοινωνίας
Παράλληλα, οικολογικά θέματα όπως η χρήση πράσινων πηγών ενέργειας, περιβαλλοντικά συστήματα αναγέννησης εδαφών με τεχνολογίες Ενεργών Μικροοργανισμών ΕΜ, η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και γενικά η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, το σπίτι μας ΓΗ.
17 Δεκεμβρίου 2009
Ένα σενάριο ως προσέγγιση εξήγησης της διεθνούς οικονομικής κρίσης
4 Δεκεμβρίου 2009
Δημόσια Επιχείρηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΔΕΑΠΕ
Με την ευκαιρία της ημερίδας που το Υπουργείο περιβάλλοντος οργάνωσε σήμερα 4/12/2009 σχετικά με τα οικολογικά εγκλήματα, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα θα ήταν το να μην εκμεταλλευόμαστε τις πλούσιες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας που διαθέτει η χώρα μας: Αιολική, Ηλιακή, Γεωθερμία και άλλες.
Για τον λόγο αυτό παραθέτω μία συνοπτική Πρόταση Ιδρυσης Δημόσιας Επιχείρησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΔΕΑΠΕ) που έστειλα στον Πρωθυπουργό της χώρας σκεφτόμενος ότι η ιδέα ίδρυσης ενός φορέα δημιουργίας και παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) πιθανόν να του ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο στην διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους συνεταίρους για τον τρόπο εξόδου από την παρούσα κρίση.
Η ΔΕΑΠΕ θα εγκαθιστά και θα διαχειρίζεται ΑΠΕ μέσω του δίκτυου διανομής της ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ θα μπορεί και αυτή να συνεχίσει να την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, ο δε ανταγωνισμός μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΑΠΕ θα είναι σε υγιείς βάσεις προς όφελος της επέκτασης και εκμετάλλευσης των ΑΠΕ.
Νέες τεχνολογίες είναι προ των θυρών.
Παραδείγματα:
- μεγάλες ανεμογεννήτριες τύπου αεροτουρμπίνας λιγότερο ογκώδεις για την ίδια ισχύ, πιο φιλικές στο περιβάλλον σε εμπορική διαθεσιμότητα σε περίπου 18 μήνες,
- μικρές ανεμογεννήτριες τύπου οροφής της Honeywell σε διαθεσιμότητα εντός του 2010,
- PV Solar organic,
- Thin film micro crystalline Φ/Β, κ.α.
Η ΔΕΑΠΕ θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτη και αφιερωμένη στην παρακολούθηση των νέων τεχνολογιών που σε λίγα χρόνια θα κάνουν πιο αποδοτικό τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και θα ρίξουν το κόστος εγκατάστασης, ακόμη δε και να τις δοκιμάζει πιλοτικά πριν την ευρύτερη εφαρμογή τους.
Εφ' όσον εγκρίνετε την πρόταση μου διαθέτω τον εαυτό μου να ασχοληθώ αμισθί για την δημιουργία και λειτουργία του νέου φορέα.
Πιστεύω γενικότερα ότι ήλθε η ώρα της Κάθαρσης μέσω Θυσίας είτε του ενός και φωτισμένου (βλέπε Σωκράτης, Ιησούς), είτε των πολλών από λίγο ο καθένας (βλέπε
Ελληνικός λαός), είτε και το ορθότερον των ενόχων.
Καθόσον με αφορά προσφέρω την μικρή μου θυσία του ''αμισθί'.