Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας = Θεσμοποίηση της Κοινωνίας

Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας = Θεσμοποίηση της Κοινωνίας
Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας = Θεσμοποίηση της Κοινωνίας = Προϋπόθεση Εθνικής Κυριαρχίας

Δεν ευθύνομαι και δεν πληρώνω την κρίση τους. Να πληρώσουν οι πολιτικοί που την δημιούργησαν

Δυνάμεις της Κοινωνίας

Our main concern is to help environmental policies and save fossil fuel cost, helping planet’s salvation through application of antioxidising methods like the Effective Microorganisms EM technology.
Παράλληλα, οικολογικά θέματα όπως η χρήση πράσινων πηγών ενέργειας, περιβαλλοντικά συστήματα αναγέννησης εδαφών με τεχνολογίες Ενεργών Μικροοργανισμών ΕΜ, η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και γενικά η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, το σπίτι μας ΓΗ.

6 Απριλίου 2010

Χριστός Ανέστη

Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε στους ανθρώπους την αρετή σε αντιδιαστολή με την κακία και ότι προυπόθεση αρετής είναι η πίστη στον Θεό και Δημιουργό του. Ήρθε σε αντίθεση με την εγκόσμια εξουσία και θα μπορούσε να θεωρηθεί ο μεγαλύτερος κοινωνικός επαναστάτης της εποχής του. Εξ' άλλου είναι και ο εγκόσμιος λόγος που διώχθηκε και μαρτύρισε, όπως παρόμοια και οι Χριστιανοί των πρώτων λίγων αιώνων μετά.

Αξιοσημείωτη είναι η ομοιότητα των αξιών στις οποίες αναφέρεται η διδασκαλία του Ιησού με εκείνες τις περί αρετής του Σωκράτη και των Ελλήνων φιλοσόφων.

Βέβαια η φιλοσοφική εμβάθυνση των Ελλήνων στα θέματα αρετής είναι περισσότερο αναλυτική και επιστημονική παρά Θεοκεντρική.

Στην συνέχεια η Χριστιανική πίστη διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο ως θρησκεία, ως εκκλησίες με ιεραρχικές δομές εξουσίας. Εξουσίας που σχεδόν πάντα ήταν και είναι σε αντίφαση με τους λόγους και τα επί γης έργα του Ιησού Χριστού. Μια επανάληψη δηλαδή της εκκλησιαστικής δομής των Φαρισαίων.

Και όχι μόνο αυτό: Οι θρησκευτικοί ηγέτες των Χριστιανικών αυτών εκκλησιών έχουν διαπράξει γενοκτονίες (Έλληνες οπαδοί του δωδεκάθεου, Ίνκας στην Αμερική), δολοφονίες (Ιερά εξέταση), και κάθε είδους εγκλήματα, οικονομικά εγκλήματα (μοναστήρια-υπεράκτιες), μέχρι και συγκάληψη ιερέων παιδεραστών τελευταία.

Ευτυχώς υπήρξαν και δεν λείπουν και πραγματικοί συνεχιστές του έργου του Ιησού, μόνο που ήσαν και είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Έτσι οι Χριστιανικές εκκλησίες όπως εξ' άλλου και το Ισλάμ έγιναν και είναι συστατικό της εγκόσμιας εξουσίας και σε αντίθεση με τους κανόνες της Δημοκρατίας. Παράδειγμα το ''δημοψήφισμα” του Κυρίου Χριστόδουλου να γελιοιποιεί κάθε κανόνα γνησιότητας και να βλέπομε τον πολιτικό Κύριο Κώστα Καραμανλή να συμμετέχει σε αυτό, τη στιγμή που απέρριπτε γενικά την αρχή του κανονικού δημοψηφίσματος στην πολιτική ζωή της χώρας.

Εν κατακλείδι, αν και ο Χριστός καθημερινά κάπου στον κόσμο ξανασταυρώνεται, εμείς όσο μπορούμε, ας επιδιώκομε την Ανάσταση του, αν μη τι άλλο στις καρδιές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: