Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας = Θεσμοποίηση της Κοινωνίας

Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας = Θεσμοποίηση της Κοινωνίας
Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας = Θεσμοποίηση της Κοινωνίας = Προϋπόθεση Εθνικής Κυριαρχίας

Δεν ευθύνομαι και δεν πληρώνω την κρίση τους. Να πληρώσουν οι πολιτικοί που την δημιούργησαν

Δυνάμεις της Κοινωνίας

Our main concern is to help environmental policies and save fossil fuel cost, helping planet’s salvation through application of antioxidising methods like the Effective Microorganisms EM technology.
Παράλληλα, οικολογικά θέματα όπως η χρήση πράσινων πηγών ενέργειας, περιβαλλοντικά συστήματα αναγέννησης εδαφών με τεχνολογίες Ενεργών Μικροοργανισμών ΕΜ, η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και γενικά η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, το σπίτι μας ΓΗ.

7 Ιανουαρίου 2019

Η Κοίμηση της Δημοκρατίας

Σε αλληλογραφία μου με τον καθηγητή και μέντορα μας Δρα Γιώργο Κοντογιώργη, το καθεστώς στην "ελεύθερη" Δύση γενικά έχει την επιστημονική περιγραφή ως ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΊΑ. 
Ο όρος δικτατορία που μερικοί φίλοι χρησιμοποιούν μπορεί να εκφράζει την καυστική τους διάθεση και να είναι δίκαιος αλλά δεν περιγράφει ακριβώς την επιστημονική αλήθεια διότι η δικτατορία είναι μία από τις παραλλαγές της Ολιγαρχίας. Υποπερίπτωση δηλαδή.

Κομμουνιστικά, καπιταλιστικά, κοινοβουλευτικά, θεοκρατικά, βασιλείες, ακόμη και αμεσοδημοκρατικά καθεστώτα τύπου Ελβετίας, όπου η Κοινωνία δεν νομοθετεί, είναι ολιγαρχικά καθεστώτα.
Δύο είναι οι επιλογές: Δημοκρατία με την Κοινωνία στην εξουσία ή Ολιγαρχία με ολίγους αντιπροσώπους ή τυράννους στην εξουσία

Δυστυχώς το 322 πΧ είχαμε την κοίμηση της δημοκρατίας. 
Από τότε ο πολιτικός χρόνος σταμάτησε, με αποτέλεσμα ο τρόπος που λειτούργησε και μεγαλούργησε η Δημοκρατία να είναι πάντα επίκαιρος και περισσότερο από ποτέ αναγκαίος.
Μαζί με την ολιγαρχία επικράτησε και ο δογματισμός που όμως είναι το θανατηφόρο δηλητήριο της Φιλοσοφίας. Είχαμε έτσι τον φιλόσοφο Νίτσε να αναφωνεί την γνωστή του ρήση απελπισίας, ότι όλα τα είπαν πριν από αυτόν οι Έλληνες !
Ο Εφιάλτης του Σοφωνίδου πολιτικός το 462 π.Χ. με λαϊκό κίνημα κατάργησε τις υπερεξουσίες των αρεοπαγιτών και εγκαθίδρυσε την Δημοκρατία, με την Κοινωνία στην εξουσία πλέον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η χώρα διοικείται από εχθρικές ξένες δυνάμεις, οι κυβερνήσεις που νομίζουμε ότι ψηφίζουμε είναι απλά αχυράνθρωποι καλά αμειβόμενοι και επίσημα και ανεπίσημα.
Φυσική συνέπεια της εκχώρησης εθνικής και κρατικής κυριαρχίας.
Όσο δεν το καταλαβαίνουμε τόσο η καταστροφή θα βαθαίνει.
Με την συμμετοχή μας στις δήθεν εκλογικές διαδικασίες απλά νομιμοποιούμε τα εγκλήματα τους.
Εξ άλλου εμείς ψηφίζουμε με βάση τα κυβερνητικά προγράμματα που προτείνουν και αυτοί με βάση το στρεβλό σύνταγμα που έχουν φτιάξει κατ' εντολή τους απατεώνες συνταγματολόγοι, άρθρα 60 και 61, που τους επιτρέπει μα μην τηρούν την λαϊκή εντολή, κάνουν τα αντίθετα.
Ήλθε η ώρα αυτοί στους οποίους η πατρίδα εμπιστεύθηκε τα μέσα ισχύος για την προστασία της να τηρήσουν το άρθρο 120, όπως έχουν υποχρέωση.